26.3.11

L'ILLA DEL TRESOR

Un dels grans autors de la novel·la d’aventures del segle XIX és l’escocés Robert Louis Stevenson, un escriptor en llengua anglesa que ha vist traduïda la seua obra a més de trenta idiomes entre elles el valencià.
Encara que Stevenson només va viure quaranta quatre anys és un narrador prolífic que no tan sols es va interessar pel gènere d’aventures sinó que també  ho va fer per la novel·la històrica i la fantàstica, no hem d’oblidar que és autor de títols com ara Fletxa negra, El diable en la botella o L’estrany cas del Doctor Jekyll i Mister Hyde, a més també va conrear l’assaig i la poesia.
L’estil de Stevenson és elegant i sobri i els seus personatges  es dibuixen i agafen caràcter a mesura que avança l’acció.
Una de les obres més conegudes i més reconegudes de Robert Louis Stevenson és L’illa del tresor, que en l’actualitat s’ha convertit en un clàssic de la narrativa juvenil.
Editorial Germania a la col·lecció Fàcil lectura ofereix una adaptació  d’aquesta obra a la nostra llengua que ha anat a càrrec d’Oscar Weinberg.
L’Illa del tresor és un relat protagonitzat per un adolescent d’origen humil que una nit veurà com de colp i volta canvia la seua vida i és absorbit per una espiral que el farà viure una gran aventura a la recerca del tresor que s’oculta en una illa. Al llarg de la novel·la ensopegarem amb tota una galeria de personatges marcats pel mar i la violència, també gaudirem d’excel·lents i versemblants descripcions de navegació i de la vida en el mar. La seua lectura és una aposta segura per la qualitat, una novel·la amb un gran magnetisme que atrapa al lector des de les primeres pàgines.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada