7.4.11

EL RETRAT DE DORIAN GRAY

Sense cap mena de dubte una de les obres més importants del poeta, dramaturg i escriptor irlandés Oscar Wilde és El retrat de Dorian Gray, la seua única novel·la la qual conta la tràgica història d’un jove per a qui fer-se vell resulta una idea insuportable.
Oscar Wilde és un escriptor brillant i de gran enginy, està considerat com un dels dramaturgs en llengua anglesa més interessants del segle XIX i en especial del període victorià anglés. Les seues obres descobreixen i retraten amb un punt d’humor la veritable cara de la societat victoriana. Wilde intel·ligent i incisiu demostra ser un gran coneixedor del comportament i del pensament humà.
Home de fama i d’èxit la seua vida fa un tomb després de demandar al pare del seu amant. Després de diversos judicis acaba sent empresonat pel delicte d’indecència greu. Durant la seua estància a la presó va escriure La balada de la presó de Reading un llarg poema sobre el ritme de la vida cancel·laria. Wilde va morir a Paris en la més absoluta indigència als quaranta sis anys.
El retrat de Dorian Gray és una reflexió dura i alhora d’una gran lucidesa sobre el valor de la bellesa i la naturalesa de les passions. Wilde, amb un llenguatge brillant i amb un relat que no decau en cap moment demostra una vegada més, la seua capacitat per analitzar la condició humana.
D’aquesta obra s’han fet dues adaptacions cinematogràfiques una el 1970 i l’altra l’any 2009.
A l’editorial Germania en la col·lecció Fàcil lectura hi ha una adaptació per a joves d’aquesta obra feta per Oscar Weinberg.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada