15.7.13

PRIETO OMPLI EN LA PRESENTACIÓ DEL SEU PRIMER LLIBRE, UN POEMARI DE DESAMOR


El Centre Social del Raval es va omplir dijous en la presentació del llibre de poemes L’Univers sense precipici, escrit per José Manuel Prieto, periodista i més conegut a Gandia per ser Vicesecretari del Partit Socialista i Secretari General dels Joves Socialistes. Prieto, flanquejat per la regidora Diana Morant i la catedràtica Agustina Pérez, va assegurar que s’implicà en política “quan hauria pogut exercir sense massa complicacions el periodisme local”, per tal de “donar veu a qui lluita per seguir sent front a tot aquell que continua estant”, un objectiu que, assegurà, comparteixen també la poesia i el periodisme.
Prieto, acompanyat de Morant i Pérez, que recitaren alguns dels poemes i analitzaren les tres parts del llibre, va afirmar que ‘L’Univers sense precipici’ naix d’”un desamor, d’una circumstància personal molt concreta que em va obligar a escriure per a no morir de pena”, al temps que afirmà que “l’amor es viu i el desamor s’escriu”, un plantejament que el dugué a escriure versos contra una etapa “gris on calia pintar dies amb colors”.


D’eixe desamor sorgí la segona etapa del poemari, completada amb una primera, la que dóna títol al llibre, amb poemes que escrigué a les acaballes de l’estiu passat, al llarg de les vacances. El poemari, ple de territoris comuns i d’escenes quotidianes, repassa la història d’un desamor però és també un crit “contra el discurs oficial de resignació com a únic destí inevitable, per canviar el desànim i l’apatia per l’entusiasme”. En aquest sentit, Prieto lamentà que "hi haja una depressió que ens xafa cada dia, que xafa a la meua generació", de la qual s'ha d'eixir, en la seua opinió, "primer amb una reforma moral, que no poden fer partits podrits o societats sense valors". Per això la tercera part, la més breu, parla del futur de les generacions de joves o de reformes polítiques i socials. Així, Jose Manuel Prieto assegurà que cal “primer una reforma moral que no poden fer partits polítics podrits o societats sense valors”.


El poemari, ja a la venda, parla "de comiats i de benvingudes, de les coincidències, les paradoxes o l'atzar de la vida, i fins i tot també de territoris comuns, com l'amor o el desamor", va assenyalar Prieto.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada