29.10.13

JOSEP MANUEL PRIETO PRESENTA "L'UNIVERS SENSE PRECIPICI" A LA LLIBRERIA EL CRESOL DE VALÈNCIA




“LI HAN DIT A TOTA UNA GENERACIÓ ‘NO ES POT’, I A TANTS AMB GANES D’ESTIMAR ‘NO DEUS’”.


Jose Manuel Prieto, periodista i autor de ‘L’Univers sense precipici’, publicat per l’editorial Germania, presentà el passat divendres 25 d’octubre el seu llibre a la capital, en la llibreria familiar ‘El Cresol’, en el districte de Patraix. Prieto, que presentava per primera vegada el seu poemari a la capital, va desgranar els temes principals de la seua òpera prima, acompanyat per curiosos, assistents i el propietari de l’establiment, que va fer les vegades de presentador.
Prieto assegurà que, tal i com ve explicant en les seues presentacions, escriví ‘L’Univers sense precipici’ com a “antídot contra un desamor que convertí un hivern en un episodi on podia morir-me de pena”. La recepta d’eixe antídot és un poemari, segons Jose Manuel Prieto, “on ningú en una circumstància dolenta de la seua vida transite per un univers amb precipicis i fronteres, i on tots puguem pintar de colors els dies grisos”.


Amb un fort component social, Prieto digué també que “a generacions senceres de joves els han dit que ‘no es pot’, quan intenten canviar les coses, que és la frase més terrible d’este món; i a molt com jo, que volíem estimar i estàvem plens d’interrogants sense respostes, ens han dit ‘no deus’”. L’autor aconsellà “no fer cas del destí i sols guiar-se per l’atzar com a instrument per tal que les coses vagen amb nosaltres, i no nosaltres amb elles”.

Prompte l’autor reprén el seu calendari de presentacions. Esta de València acabà amb un àpat i la lectura d’alguns dels poemes, a més d’un col·loqui amb preguntes dels assistents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada