1.10.11

PRESENTACIÓ A CASTALLA DE "LA LÍNIA D'OMBRA" DE JOSEPH CONRAD


El divendres 30 de setembre, dia internacional de la traducció, l’editorial Germania va presentar a Castalla la novel·la La línia d’ombra de Jóseph Conrad, es tracta d’una traducció i adaptació per a un públic juvenil del clàssic de l’autor nascut l’any 1857 a Berdyczów. La traducció i adaptació ha anat a càrrec de Nacho Meseguer, mentre que la revisió del text, la presentació i les propostes didàctiques han estat obra de l’escriptor i professor de secundària Josep Lluís Rico Verdú.
La presentació es va fer al restaurant Cassana i durant l’acte va prendre la paraula en primer lloc Josep Lluís Rico, el qual ens feu una interessant aproximació a la biografia de Conrad que a pesar de ser polonés està considerat actualment un clàssic modern de la literatura anglesa. Després ens va parlar de la seua obra i en especial de La línia d’ombra, on Conrad empra l’aventura que té com a escenari la mar per a traçar una brillant metàfora de la condició humana. La línia d’ombra, afirmava Rico, és una novel·la d’aprenentatge, en la que una situació límit posa a prova al personatge protagonista i en eixir triomfador comprova que l’experiència li ha forjat el caràcter i a més li ha ensenyat a valorar les coses aparentment més insignificants de la vida.
L’acte el va tancar l’editor Antoni Martínez que parlà als presents del poderós missatge d’aquesta novel·la, més actual encara en moments de crisi com l'actual, en els quals hem de ser capaços amb intel·ligència i valor de superar l’adversitat per aconseguir tirar endavant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada