25.9.12

ES PRESENTA A LA BIBLIOTECA DE SAGUNT QUADERN DELS TORSIMANYS/ CUADERNO DE LOS TRUJIMANES


L'escriptor i crític literari Pasqual Mas i Usó, presentarà el pròxim dijous 27 de setembre a les 20 hores en la Biblioteca de la ciutat de Sagunt l'antologia poètica bilingüe QUADERN DELS TORSIMANYS/ CUADERNO DE LOS TRUJIMANES de la qual és autor Manel Alonso i Català.
L'antologia recull poemes de diferents llibres escrits per Alonso entre els anys 2002 i 2012. Amb anterioritat el de Puçol havia publicat els poemes escrits entre els anys 1986 i 2002 a l'antologia Les hores rehabilitades.
Quadern dels torsimany/ Cuaderno de los trujimanes, a més d'una acurada mostra de la poesia d'aquest darrer deceni, en oferix la traducció al castellà dels poemes feta per un total de dihuit autors de diferents llocs de l'Estat: Maria Carmen Saez, Juan Luis Bedins, Tomàs Camacho Molina, Manuel García Pérez, Juan Antonio Millón, Mercé Climent, Agustí Peiró, José Antonio Mateo o el propi Pasqual Mas entre altres.
Dins de l'antologia el lector podrà trobar els temes que obsessionen a Alonso: la injusticia social,  el país, l'amor, el desamor, la sensualitat, la mort i el paisatge com una projecció del jo.
L'expressió poètica de Manel Alonso es recull de moment en sis poemaris Amb els plànols del record (1994), Oblits, mentides i homenatges (1998), Un gest de la memòria (1999), Com una òliba (2002), Correspondència de guerra (2009), Si em parles del desig (2010), i dues antologies, Les hores rehabilitades (2002) i Quadern dels torsimanys/Cuaderno de los trujimanes (2012)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada