9.6.12

PRESENTACIÓ “DE BLANC SETÍ” A LA BIBLIOTECA DE SANTA MARGARIDA I ELS MONJOS


El proppassat 6 de juny fou el dia escollit per presentar a la sala d’actes de la biblioteca dels Monjos De blanc setí, el nou llibre de poesia de Sandra Domínguez i Roig que s’ha editat recentment dins de la col·lecció Mil poetes, un país de l’editorial Germania. En aquesta ocasió la presentació anà a càrrec del poeta Carles Figueras i Calvo, bon amic de l’autora i gran coneixedor de la seva escriptura.



En el decurs de l’esdeveniment, en Carles va voler compartir amb els presents el record dels inicis de la seva relació d’amistat amb l’autora, tot parlant d’afinitats literàries i estils. També volgué remarcar De blanc setí com un primer llibre en el que, malgrat empra el viarany eròtic, no es pot considerar estrictament dintre d’aquest gènere degut a que es va molt més enllà, submergint el lector en el complex món interior de la poetessa. Segons Carles, “De blanc setí” ha de ser el vehicle que permeti al públic descobrí una autora amb un gran ventall de registres, capacitat i qualitats creatives, qui “és com un potent doll inesgotable de versos”, prolífica i entregada a la passió per l’escriptura. Sandra, per al poeta llorencenc, destaca per la potència del seu vers, el qual concentra l’essència de les paraules de forma clara i orgànica, tal i com per exemple es pot descobrir en el vers “l’amor de dolç / se’m ha quallat / fent-se agre”.
La segona part de l’acte correspongué a la pròpia autora, qui primerament explicà els motius que la portaren a escriure el llibre. Posteriorment, ella delectà als assistents amb un tastet dels seus poemes.

Finalment es clogué l’acte brindant per la culminació d’un somni amb una copa de cava de la terra, com altrament no podia ser.

2 comentaris: