5.5.13

AGUSTÍ CAMPOS PRESENTA A MONTSERRAT "LLETRES DES DE LA TRINXERA"


El passat divendres 26 d’abril tingué lloc a la Casa de la Cultura de Montserrat la presentació de Lletres des de la trinxera (Col·lecció Mil poetes i  un país. Germania, 2013)  el primer poemari del montserrater Agustí Campos. A l’acte acudiren una cinquantena de persones.
En primer lloc prengué la paraula Ferran Campos, filòleg. Campos féu una minuciosa anàlisi dels textos que conformen el poemari; descabdellà cada vers, explicant fil per randa el sentit dels poemes més significatius. Tot seguit, el poeta Cristià Campos recità dues poesies del poemari i llegí un text encoratjant l’autor de Lletres des de la trinxera a continuar escrivint.


Després intervingué l’autor, que donà les gràcies al públic assistent, a més d’explicar el per què de les Lletres des de la trinxera. Acte seguit, Asela Salvador llegí dos poesies més. Per últim, l’escriptor i cantant Paco Muñoz prengué la paraula. Vos deixem aquesta anècdota que contà perquè vos feu una idea; és un goig poder escoltar les seues sàvies paraules.
Pels Serrans, a les acaballes de l'edat daurada de la guerrilla antifranquista, als maquis els envoltaren un nombrós grup de guàrdies civils. Aleshores, el cap guerriller deixà el fusell a terra i expressà en un castellà de Xestalgar: 
-nos tenéis rodeados, pero no podréis escapar!
Això, continua Muñoz, és una metàfora dels poetes. Tothom n'està envoltat, de poetes, i no poden escapar dels versos, de les dèries dels poetes.
A la fi de l’acte, l’autor signà exemplars de l’obra i es féu un vi d’honor.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada