28.5.13

ES PRESENTA A SANT CELONI "EL PAÍS D'ORELLAENDINS"


El passat dissabte 25 de maig va tenir lloc la presentació de la novel·la juvenil El País d’Orellaendins, del poeta i escriptor David Jiménez i Cot. Es tracta d’una de les novetats recentment publicada per l’editorial valenciana Editorial Germania, a la col·lecció Calidoscopi.
L’acte es va dur a terme a la localitat de Sant Celoni (Vallés Oriental) durant la Festa d’en Loni, una diada dedicada exclusivament als menuts, en la qual hi havia diferents paradetes i punts de trobada on es realitzaven tallers de tota mena per la xicalla i espectacles diversos de música infantil i pallassos. La presentació del llibre fou a les 17h a la Sala de Plens de l’Ajuntament del mateix poble.
Durant la intervenció, l’acte va ser presidit per l’escriptor i poeta Rodolfo del Hoyo Alfaro, qui va introduir la novel·la en qüestió tot fent una repassada breu de la trajectòria literària de Jiménez i Cot, amb relació al llibre, i remarcant diverses vegades la importància del vincle estret que sovint es produeix, pel que fa a la imatgeria i la figuració, entre la poesia i la novel·la infantil-juvenil.
Pel que fa a Jiménez i Cot, ens va oferir una actuació en la qual va parlar del fenomen realitat/ficció en la novel·la infantil i, posteriorment, va descobrir alguns dels trets més misteriosos i enigmàtics que amaga la seva novel·la. Per fer-ho, es va basar en alguns personatges clau de la novel·la i alguns topònims que donaven lloc al nom dels diferents pobles d’Orellaendins i que estaven relacionats amb els noms anatòmics verdaders del nostre sistema auditiu. Pel que fa als personatges, va destacar la similitud que tenien, tant en el nom com en el comportament en l’escena, amb personatges mitològics de la tradició clàssica grecollatina i judeocristiana.
Jiménez i Cot va cloure l’acte amb una breu lectura d’un dels capítols de la novel·la. Però abans, i no menys important, va destacar que el llibre no era únicament i exclusiva particular, sinó que també anava enfocat de cara a les escoles, amb unes propostes didàctiques que tenen l’objectiu de desenvolupar el treball de l’alumne tant a nivell individual com a nivell en grup.
L’esdeveniment, organitzat i patrocinat per la llibreria Alguer7, va comptar amb més de quaranta persones, entre les quals hi havia el mateix alcalde de Sant Celoni, la Regidora de Cultura i altres autoritats.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada