1.12.12

PRESENTACIÓ EN ALZIRA D'ESTELS DE PAPER


La Casa de Cultura d’Alzira fou el divendres 30 de novembre, el marc triat per l’editorial Germania per tal de presentar la primera mostra poètica de la col·lecció Mil poetes i un país, la qual porta per títol Estels de paper ( Vint-i-un poetes per al segle XXI), així com l’exposició de l’artista plàstica Empar Piera, el treball de la qual ha servit per a il·lustrar cadascuna de les vint portades que conformen la col·lecció.
Paula Martínez, cap de publicacions, fou l’encarregada de donar la benvinguda als assistents, alguns com ara els novel·listes Manuel García Pérez i Antonio Murgui i Sergi Durbà vinguts des d’Oriola, Puçol i Sagunt respectivament. 


Tot seguit va prendre la paraula Antoni Martínez Peris, editor, per agrair a l’Ajuntament d’Alzira la seua col·laboració per tal de fer possible l’esdeveniment, així com als autors presents la seua participació.

En tercer lloc, Manel Alonso, director literari, va parlar de la història de l’editorial, fundada l’any 1983, de les diverses etapes per les que ha passat fins a la creació de la col·lecció Mil poetes i un país.

En quart lloc Empar Piera prengué la paraula per donar algunes claus sobre la seua obra i després invità a tots els presents a visitar l’exposició.



Tot seguit s’inicià un recital de poesia amb gran part dels autors que han participat en l’antologia, Lluís Vicent, autor de Les penúltimes paraules de Sísif, que també ens va oferir una cançó, 
Salvador Lauder autor d'Obaga

Josep Antoni Alfonso autor d'Envers

Alexandre Ros i Ros autor de Rerefons

Miquel Català autor de Poemes de la nina libèl·lula 

Rafael Mesado autor de Samsara 

Xelo Llopis autora de Guarda'm el secret 

Rafael Estrada autor de Petjades insomnes 

Alba Àlvarez autora de Sol de mitjanit a Reykjavik

Víctor Durbà autor de Pèndols

Carles Alós autor de Bacs de vidre 

Lorena Cayuela autora de Poemes per a Keo 

Hèctor Serra, autor de  Trèmolo 

Antonio Martínez i Ferrer autor de Finestrons el qual improvisà un poema sobre el propi índex del llibre. 

Per la seua part Antoni Martínez Peris, Josep Manel Vidal i Manel Alonso cediren la seua veu als poetes absents, Rosa Roig, Eduard Aguilar, Sandra Domínguez, Alba Camarasa, Montse Assens i Anna Rispau.


Es va tancar l’acte amb un sopar de peu.

2 comentaris:

  1. M'hauria agradat estar amb vosaltres! I també tinc curiositatper saber quin dels meus poemes vau llegir, perquè jo n'havia triat un. Curiositat!

    ResponElimina
  2. Rosa estaves present, ben present entre totes i tots nosaltres. Van llegir el poema del xiquet-pilota que bota i bota, molt bo!!!!

    Una abraçada, salut i bon vers per tota la família!!!!

    ResponElimina