10.6.13

ES PRESENTA A MELIANA "GEOGRAFIES"


El passat divendres dia 7 de juny a l'Institut Municipal de Cultura de Meliana, a les 19,30 h, es va presentar Geografies, el primer poemari publicat de Pere Antoni Cano i Ferri. L'acte va ser presentat i dirigit per Isabel Blas, qui va fer, en la seua exposició, una ressenya des del punt de vista personal sobre la personalitat de l'autor, i des de la seua perspectiva d'amiga i col·laboradora amb ell en activitats de caràcter cívic; pel vessant poètic, tot explicant les característiques estilístiques i temàtiques de l'autor, va intervenir l'escriptor Manel Alonso. 


Per altra banda, l'autor, en el seu discurs, va centrar-se en l'amplitud i varietat de significats de la paraula Geografies, que s'agafa i s'empra, gràcies a la generositat del terme, tant per a titular el llibre i aglutinar la diversitat temàtica dels diferents versos, com per a palesar un delicat fil conductor que els uneix. 


Una vegada feta les presentacions i parlaments, l'acte va passar a la seua segona part, que consistia en un recital poètic musicat. Els poemes van ser llegits per amics i amigues de l'autor, de diferents edats i de diferent procedència cultural i professional, de tal forma que tots ells van representar un bon exemple de la societat valenciana.


 Així, els poemes triats, en ser escollits en gran part pels lectors per a la presentació del poemari, van suposar una excel·lent mostra de la varietat de temes tractats al llibre, tot i el fil conductor esmentat, així com de la diversitat estilística i de la mida. 


Cada poema va anar acompanyat d'una melodia específica, tot depenent del tema i la forma tractada en els versos. Les músiques que hi se sentiren van palesar l'ampli ventall d'estils que influeixen en l'autor, ja que van anar des de la clàssica, fins al pop, tot passant pel jazz, cançó de cantautor valencià, africana... 


L'acte va estar un èxit d'assistència, tot superant les expectatives, ja que la capacitat d'aforament de la sala es va quedar curta i molta gent va haver no únicament de romandre en peu, sinó que fora de l'espai, ocupant el rebedor de l'Institut Municipal de Cultura i el carrer. En acabar l'acte, l'autor va signar exemplars als assistents, que es van congregar en una extensa cua. 

Pere Antoni Cano i Ferri va manifestar emoció i gratitud en més d'una ocasió durant la presentació del seu llibre de poemes, per l'àmplia ajuda que havia tingut en l'elaboració de la presentació, i per la multitudinària assistència, que va resultat del tot inesperada. 


Per a Meliana, la presentació de Geografies, i en el format en què es va realitzar, va significar el primer recital poètic, amb un resultat extraordinari i esperançador. Pere Antoni Cano i Ferri, autor també de la novel·la El Camí de Jordana, i dels poemes i cançons del Singspiel El periple de Jordana o un Viatge musical de Mil Anys, signarà llibres en la Fira del Comerç de Foios el dia 16 de juny, a les 12 h, a l'estand de la llibreria Metrocòpia.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada