15.5.12

ES PRESENTA A ONTINYENT "ENVERS" DE JOSEP ANTONI ALFONSO


Ximo Urenya serà la persona encarregada de presentar el pròxim divendres 18 de maig a la Biblioteca Pública Sant Josep d'Ontinyent el llibre de poesia Envers del que és autor  Josep Antoni Alfonso.
Envers és una definició íntima de les situacions quotidianes i d’aquelles paraules més pròximes al dia a dia de l’autor. On la part més irreflexiva de la persona però a la vegada la més espontània surt a l’exterior. Versos tan íntims com impersonals que es podrien convertir en missatges que sols arribarien a bon port dins d’una botella. El destí és determinant. I per no perdre aquells sentiments que al final t’assabentes que et són propis, teus en definitiva, la por a la pèrdua et fa enregistrar-los a mena de diccionari poètic. Com un registre d’entrades i eixides comptables però de Paraules, les teues paraules, «Envers».
Ànima, Comèdia, Divina, Família, Introducció, Llengua, Maternitat, Pits, Rosa, Sil·logisme, Tertúlia, Utopia, Whisky o Zero són alguns dels poemes que l’autor aporta per definir el seu missatge a l’interior de la botella. El seu primer llibre que arriba des del desert de les paraules a les llibreries.
Josep Antoni Alfonso i Díaz (Ontinyent, 1969). Naix, estudia i viu a la ciutat d’Ontinyent. A l’Institut de l’Estació d’Ontinyent i de la mà del mestre i poeta Lluís Roda coneix el Llibre de meravelles de l’Estellés, la Teoria dels cossos del Ferrater i Amb vidres a la sang del Martí i Pol, tots tres llibres que el colpiran profundament. Tanmateix, els dos llibres que més l’han influenciat són Produccions ansietat de Salvador Jàfer i Sobre l’hamada de Lluís Roda. Entre el 89 i el 94 viu a la ciutat de València, on es gradua en l’especialitat de Fotografia a l’Escola d’Arts i Oficis de València. A la capital valenciana enceta una tertúlia literària amb els amics i poetes Sergi Torró i Antoni Cabanes. Aquesta iniciativa es consolidarà més tard a Ontinyent en la tertúlia «El desert de les paraules», per on han passat poetes com Salvador Jàfer, Lluís Roda o Manel Alonso. Col·labora activament amb el disc El pèndol i la terra, homenatge al poeta ontinyentí David Mira del grup musical Gent del Desert. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada