29.8.12

ALONSO AL PROGRAMA AUTORS A LES AULES



L’escriptor Manel Alonso i Català, autor entre altres títols de Tonet pensa en Gandia, Un gatanomenat Torró, Martina superheroïna i Caram, quina aventura!, editats en diferents col·leccions de l’editorial Germania, participa per segona vegada dins del programa Autors a les aules, que organitza la Institució de les Lletres Catalanes.
A través d’aquesta interessant iniciativa els centres educatius poden sol·licitar un autor inclòs al programa per establir un diàleg obert i dinàmic amb els alumnes, compartir experiències, dubtes i propostes al voltant de la creació i la lectura. Prèviament, l'alumnat ha d'haver treballat a l’aula una lectura de l'autor sol·licitat. Per facilitar la preparació de la sessió s’han elaborat unes guies, coordinades pel Servei d'Immersió i Acolliment Lingüístics i d’altres col·laboradors de l’àmbit educatiu.
Les condicions de participació per als centres educatius són les següents:
1.Cada centre podrà rebre un màxim d’un autor per curs.
2.Els centres poden incloure fins a 3 autors en una mateixa sol·licitud, per ordre de preferència. La ILC designarà un d’aquests autors segons la seva disponibilitat i les preferències del centre, que es compromet a acceptar la designació que faci la ILC.
3.Les sol·licituds es faran per cursos de com a màxim un cicle.
4.El nombre d’alumnes per sessió no ha de ser superior als 50-60.
5.La ILC es farà càrrec del cost d’una sessió (300€), que tindrà una durada aproximada d’una hora. En cas que el centre estigui interessat a fer alguna sessió extra haurà d’acordar-ho directament amb l’autor i fer-se càrrec de les despeses que suposi.
6.Els imports derivats del desplaçament de l’autor (quilometratge a 0,19€/Km, tiquets d’autopista, tiquets de pàrquing, transport públic) aniran a càrrec del centre
7.La setmana de Sant Jordi el programa Itineraris de Lectura no serà operatiu.
8.Els professors, un cop tinguin la seva sol·licitud confirmada, tindran accés a les dades de contacte de l’autor. Els demanem que s’hi posin en contacte per tal d’establir un vincle comunicatiu que sens dubte enriquirà la trobada i animarà l’alumnat en la descoberta.
9.Des de la ILC es recomana que els professors convidin els seus alumnes a comprar el seu propi llibre de lectura per tal d’incentivar la construcció d’una biblioteca personal.
El termini de presentació de sol·licituds per al curs 2012-2013 OBERT FINS AL 30 DE SETEMBRE.
Per a més informació podeu visitar la pàgina web de l'ILC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada