30.9.14

ES PRESENTA A SABADELL EL LLIBRE DE POESIA "DE LA MEDITERRÀNIA I UN AMOR PERDUT"

Per Antoni M. Bonet


Del teu cel d’un blau rabiós
La teva mar s’emmiralla.
Captiva dels teus deserts
Delires assedegada.

Aquests són els quatre primers versos d’un llibre suggerent i molt més que enlluernador. Perquè una vegada encetada la lectura sembla que els versos et porten d’un a l’altre poema amb una impetuositat urgent de tastar totes i cadascuna de les seves pàgines. DE LA MEDITERRÀNEA I UN AMOR PERDUT, de l’autora Maria Rosa Blàzquez i Marín, Editorial Germania, és un llibre ple d’una sensualitat amerada d’eixe aire salnitrós que no és altra cosa que la flaire marítima en temps de versos.


El fil conductor de la Mediterrània va cosint uns poemes d’estima, serenitat i després de pèrdua i evocació que fa tot un conjunt en un cercle perfecte, on l’inici esdevé, al cap de les experiències versades, la fi. I en aquesta tornada al punt d’eixida és on es genera el procés d’una escriptura on el sensualisme i l’eretisme esdevenen a poc a poc, com en una bona vesprada mirant la mar nostra que genera, qui ho dubta?, que la tendresa i l’amor estiguen ben adobades de joiosa carnalitat.


Va ser presentat a l’Espai Foc, de Sabadell, un lloc emblemàtic i captivador, a unes antigues caves i obradors de ceràmica del segle XXVIII. Un marc íntim i també ampli que es va omplir d’una gent entregada i amb ganes de gaudir d’un bon recital.
Presentada, l’autora, per Esther Saborido, coordinadora d’associacions per la llengua, es va encetar l’acte i després, Silvia Marí, a la guitarra, ens va fer un regal emotiu i commovedor. Va cantar mitja dotzena dels poemes amb una tendresa i qualitat extrema. Al recinte el silenci aspectant sols va ser trencat pels agraïts aplaudiments dels assistents.


Tot seguit, Montse Fernàndez ens va oferir un recital de versos d’una selecció de poetesses del Principat, del País Valencia i de les Illes. Ho va fer amb una qualitat encisadora.
L’èxit de la nit, amb tots aquests elements, ens vingué més que assegurat. L’autora va trigar més de deus hores en signar els llibres oferts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada