22.9.14

ES PRESENTA A TONA EL LLIBRE DE POESIA "ENDREÇ" D'AMADEU LLEOPART

Per Antoni M. Bonet


El dissabte 20 de setembre, a Tona, a la plana de Vic, a la Biblioteca Caterina Fàbregues, Amadeu Lleopart va presentar el seu nou llibre ENDREÇ, Editorial Germania, un poemari heptagonal, de set cares precises, set apartats a quin més intens. Començant per la primera, amb un títol d’obertura, “Gènesi” on amb molt bon ofici parla de la mirada i de les paraules creadores, el recorregut per les següents és imprescindible.
L’autor es revetlla en aquest poemari com un expert torsimany dels mots, posant a l’abast del lector el seu coneixement de poeta de l’experiència i també, de la memòria.


Segons ens diu ell mateix, la segona part, “Camí” representa una mena de represa del tòpic de l’homo viator. Per a passar, tot seguit a les altres parts del poemari on l’autor es refà en l’àmbit bast i gran de la memòria, tant la pròpia com la heretada.
La darrera part, “Amb tu” suposa un esplèndid passeig per uns poemes amatoris que van des d’una evocació sincera i tendra d’allò que va ser fins els versos d’un íntim desig de fer del bon record un presagi de futur.


Per altra banda també flueix per aquest ENDREÇ la torba incomprensió d’aquest món contradictori, incidint en un punt social i reflexiu sobre la condició humana: La maldat i el mirall contrari dels regals que la vida ens dóna.
Com presentador del llibre va intervindré el professor Arcadi Fàbregues, amic i company, fent una dissertació precisa i extensa sobre les set parts que conformen el poemari. D’una manera senzilla i amena va profunditzar i esmicolar l’obra generosament.


Després, acompanyats pel pianista Albert Tió que ens va regalar amb superbes partitures de Chopin, Brahms, Grieg i Bach, i una interpretació encisadora, els rapsodes van llegir un bon recull de bons poemes. Amés de l’autor posaren veu al llibre Roser Tió i també l’Arcadi Fàbregues.

Va estar, sense dubte, una vetllada per a recordar, amb una sala plena de gom a gom i un públic entregat al plaent goig d’assaborir bona literatura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada